středa 26. října 2016

Kiek in de Kök


Nevylámejte si zuby při čtení názvu. Nejedná se o žádné místní jídlo, ale o prostou hradní věž. Zaměstnanci se opět snaží dokreslit atmosféru dobovými kostýmy. Vřele vám doporučuji si v přízemí odložit bundu, protože vás čeká několik zahřívacích schodů. 



V jednotlivých patrech této věže najdete vystavené různé předměty z historie Tallinnu. Např. sbírka zbraní, ukázka obleků důstojníků. Nejroztomilejší je pak asi zmenšenina hradních zdí na zemi. Můžete si prohlédnout, jak to vlastně v okolí starého města pořádně vypadá. Unešená jsem byla i ze sbírky klobouků, které si můžete vyzkoušet.


V nejvyšším patře je kavárna, kde Vám nad hlavou tkví obří koule, na které blikají čísla. Opravdu zajímavé, říkáte si v první chvíli. Asi jenom kousek umění. Ale není to tak úplně pravda, jde totiž o hodiny.


V tomto patře se určitě nezapomeňte podívat ze všech oken a výklenků, neboť pohled na město a v dáli se vlnící moře je úžasný.


Když sestupujete dolů, podívejte se i do sklepení, tam je totiž okrouhlá místnost, kde jsou vystavené obrazy. Takže tímto výletem sfouknete hned několik věcí najednou: vyhlídku, kavárnu, muzeum a ještě k tomu uměleckou galerii.

Žádné komentáře:

Okomentovat