čtvrtek 1. září 2016

Bohatý život studentův


Není to myšleno tak, že si celou dobu studia budete dělat, co se vám zlíbí, tak jsem to opravdu nemyslela.

Ale nebojte se, špatně se mít rozhodně nebudete. Mezinárodní studium vám vyloženě otevře dveře, ukáže vám všechny možnosti.
O některých jsem psala už dříve, ale teď bych se chtěla věnovat spíše tomu, co nabízí univerzita. Ta vás ale jako první upozorní, že vaše povolení k pobytu v Estonsku je za účelem studijním, tudíž pokud skončíte se školou, nemáte nárok být v Estonsku.

Pak začne to zajímavější. Tallinnská univerzita nabízí mimo Erasmus+ také podílení se na programu Social Erasmus. Přidáte se k jejich stránkám na Facebooku a sledujete akce organizované právě touto skupinou, když se vám něco zalíbí, tak se jenom přidáte. Jde především o různé dobročinné akce, kdy vyrazíte sbírat do lesů odpadky či je třídíte, nebo navštěvujete školy apod.

Pak je tady Student Ambassador. Takový student má za úkol propagovat školu širšímu okolí. Nefunguje to jako reklama, nemusíte se učit nic zpaměti a tlumočit to dál do světa. Univerzita vám totiž může zajistit nějakou zahraniční skupinu, která přišla na exkurzi nebo školu navštívit a vaším úkolem je se s nimi podělit o své vlastní zkušenosti, pocity a názory. Po škole je provedete a ukážete jim to tam. Pokud budete potřebovat nějaké hlubší informace, např. o historii školy, pak vám je samozřejmě poskytnou.

Tallinnská univerzita je pyšná na svůj orchestr. Má různá vystoupení v průběhu roku po celém světě. Pokud jste tedy nadaní, je to místo právě pro vás, neboť mají velký zájem o podobnou spolupráci.
Hlídejte si taky stránky organizace ESN, která pořádá pro studenty večírky ale i zájezdy. Zájezdy jsou buď na jeden den, nebo můžete vyrazit někam dál na 3 či 4 dny. Ale to už si trošku připlatíte. Ceny za takový zájezd se pohybují v rozmezí od 100-300 eur. Ale z těch jednodenních jsou na výběr např. cyklistický výlet za 15 eur nebo různé výlety do okolí. Záleží jenom na vás, kam se chcete podívat nebo jestli budete raději utrácet peníze za drinky.

Žádné komentáře:

Okomentovat